Gynekolog Solna

De flesta behöver inte göra gynekologiska undersökningar regelbundet. Men om du känner oro över symptom eller har besvär är du välkommen att kontakta oss för en undersökning. Kvinnokliniken Solna Sundbyberg hjälper dig så att du får den hjälp du behöver.

Om oss

Vi som arbetar på Kvinnokliniken Solna Sundbyberg är specialistläkare, barnmorska, sjuksköterska, undersköterska eller medicinsk sekreterare. Vi har mångårig erfarenhet av gynekologi och infertilitet.

Kliniken har avtal med Stockholms läns landsting. Det betyder att  besöket är subventionerat genom SLL, vanlig patientavgift och frikort gäller.

     

Varför besöker man en klinik?

Gynekologer är läkare med specialistutbildning inom gynekologi och förlossningsvård. Det betyder att de är kunniga om sjukdomar som rör kvinnors underliv, graviditeter och förlossningar. Det kan finnas flera skäl till att göra ett besök. Vanliga exempel är infertilitet, urinvägsbesvär, menstruationsrubbningar, flytningar, kontroll för könssjukdomar, ont i nedre delen magen, cystor, muskelknutor (myom), mensvärk, sårbildningar, eksem, preventivmedel, hormonbehandling för bortfallsbesvär i samband klimakteriet och kontroller av avvikande cellprover.

Hur går besöket till?

Innan du besöker en gynekolog kan det vara bra att veta hur en gynekologisk undersökning går till. Kortfattat så är det likt ett vanligt läkarbesök, där du får redogöra för dina besvär och symptom. Därefter genomförs en undersökning genom så kallad vaginal spekulum-undersökning. Det innebär slidan och livmodertapp undersöks med hjälp av anpassade instrument så att eventuella provtagningar kan tas från slidans sekret. Vanligtvis gör läkaren även en ultraljudsundersökning som visar äggstockarna och livmodern på en bildskärm. På så sätt kan läkaren bilda sig en uppfattning om dina besvär och hjälpa dig med behandling. Det går bra att undersöka även om du har pågående mensblödning.  Våra lokaler är anpassade för personer med fysiska funktionshinder.

Om du har symptom eller om du känner oro över besvär är du välkommen att kontakta oss på Kvinnokliniken Solna Sundbyberg genom att ringa på 08-88 77 00!